Carpet of Life

Een verhaal vertellen met een vloerkleed, dat is Carpet of Life

Prachtige Marokkaanse tapijten, gemaakt van kleding die door de klant wordt verzameld in Nederland. In plaats van vaststaande patronen en design, is de intuïtie van de maaksters in de Sahara leidend.

M'Hamid el Ghizlane, waar de maaksters wonen, heeft te maken met extreme droogte. Mannen moeten noodgedwongen elders op zoek naar werk. De vrouwen blijven hierdoor alleen achter. Carpet of Life stelt vrouwen in staat hun ambacht, overgedragen van generatie op generatie, in stand te houden en wil daarmee bijdragen aan een betere toekomst voor de vrouwen in de Sahara. Carpet of Life is een project van Taragalte Concept en Butterfly Works waarvan de winst volledig terug gaat in het project. De maaksters van de tapijten kunnen door hun inkomen nu zichzelf en hun familie helpen onderhouden.

Voor velen is het uitzoeken van een kast vol bijzondere…

Contact
Foto's omgeving M'hamid el Ghizlane (waar de vrouwen wonen)
 
Voorbeeld Carpet of Life - fotografie: Pam Kat - styling Pilou Verwiel
 

Mijn dierbaarste herinneringen…

Het simpele grijze T-shirt met het perfecte model – een paar kleine gaatjes konden me er niet van weerhouden het te dragen. De zwart-witte tijgerprint jurk die ik kocht na een het uitgaan van een relatie, met de intentie om ‘back in the game’ te komen, het werkte! Oh ja, en de rok die ik minstens tien jaar heb gedragen –…