gedenkdoosjes.nl / Tis Ernst

alles heeft zijn tijd

Wie een dierbare verliest gaat door een periode van rouw en verdriet. Soms is de pijn na jaren nog niet over. Juist dan helpt een gedenkdoosje bij het verwerken van deze gevoelens. Met een gedenkdoosje kun je gemakkelijker dierbare herinneringen ophalen, gedenken en herbeleven.

Een gedenkdoosje kun je tevoorschijn halen als je je geliefde mist maar je zet het ook net zo snel weer weg. Het leven gaat verder, je wil ook leren loslaten. Het doosje kan verder dienen als opening van een gesprek over de overledene. Tenslotte kun je ook, als je weet dat je binnenkort zult overlijden, een gedenkdoosje laten maken om herinneringen aan dierbaren na te laten. Bij het zien van de door jou gekozen tekst en voorwerpen zullen nabestaanden jou herinneren op een manier zoals jij dat wilt.

Wil je ook iemand gedenken met een gedenkdoosje? Neem contact op.

Contact

wat is een gedenkdoosje

Een gedenkdoosje is van hout. Binnenin rust, op de bekleding van zacht vilt, een stuk tekst, in spiegelbeeld gezet in ouderwetse, loden drukletters. Dankzij de spiegel aan de binnenkant van het deksel kun je de tekst lezen.

Het lood van de letters symboliseert vergankelijkheid. Het gebruik van loden letters in de drukkerij is immers voorbij. En daarbij is lood een prachtige metafoor voor de zwaarte van je verlies.

Je kunt voorwerpen in het doosje stoppen; bezittingen van de overledene of andere spullen die dierbare herinneringen oproepen, zoals een schelp, een zakmes of een foto.

Je bepaalt zelf de kleur van de bekleding, welke tekst je wilt en welke voorwerpen je erin plaatst. Wij leveren suggesties voor tekst en attributen zoals gedichten en allerlei soorten beeldjes. Zoek je iets speciaals, dan kunnen wij helpen dat te vinden.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.…