​Over 1001 Lichtjes

Stap in de wondere wereld van 1001 Lichtjes: een creatief stukje online land over leven en dood en alles wat daar tussen zit. 1001 Lichtjes is een laagdrempelig online platform waar je een zorgvuldig geselecteerd aanbod vindt van unieke uitvaart producten en uitvaart gerelateerde diensten. Je vindt er o.a. ondernemers die persoonlijke afscheidskaarten ontwerpen, uitvaartbegeleiding bieden, levensverhalen vastleggen, bloemboeketten samenstellen en kleine troost-attenties produceren. Maar ook uitvaartkisten voorzien van full colour prints naar eigen ontwerp, gedenkdoosjes van hout, en kleine, uitvouwbare lichtbootjes, die al varend een schouwspel voor herdenking vormen. Kleine lichtpuntjes die we graag met je delen. Je bent van harte welkom.

 

​Hoe werkt het?

Kom rondkijken, laat je inspireren en neem zelf contact op met een ondernemer waar jij je goed bij voelt om je uitgebreid te laten informeren. Kies je voor een stoere uitvaartkist van Truus of liever een hand gedraaide urn van Wendy. Breng je oma’s ring naar Jacqueline zodat zij er weer een mooi, eigentijds sieraad van kan laten maken of denk je aan een persoonlijk grafmonument van Ine voor je vader…. De partners van 1001 Lichtjes hebben allemaal één ding gemeen: het zijn stuk voor stuk bewuste, gepassioneerde ondernemers, betrokken mensen die werken vanuit hun hart.

 

​Over ons & de droom

Over ons
In 2012 start Liesbeth Steurs de website 1001 Lichtjes - de kunst van het afscheid. “Ik vind het belangrijk dat er een eigentijds, online plek is waar mijn favourite aanbieders op het gebied van troost, herinnering en uitvaart samen komen. Ik deel graag het verhaal achter deze aanbieders en hun producten en diensten en bied hiermee kleine ondernemers een platform.” In 2017 neemt Richard Schimmelpennink het stokje met de 1001lichtjes over als Liesbeth besluit te stoppen. 

De droom
De droom van Liesbeth is ook de droom van Richard: Helpen bij het vormgeven van een bijzonder afscheid voor een bijzonder mens: niet zoals het hoort, maar zoals het past, en zoals het kan. Een platform waar aanbieders van bijzondere persoonlijke produkten of diensten zich verzamelen. Een inspirerend platform voor iedereen die met afscheid te maken heeft.

Richard Schimmelpennink

​Hulp nodig?

Op deze site staan uitvaartbegeleiders die aangesloten zijn bij 1001lichtjes. Zij kunnen de gehele uitvaart regelen en dit kan ongeacht of (en hoe) er verzekerd is.. Bijzonder, persoonlijk en transparant wat betreft de kosten. Kijk op de site of stuur een mail naar mail@1001lichtjes.nl als je fijn vindt dat iemand van het 1001 Lichtjes-team contact met je opneemt. Je wordt dan dezelfde dag even teruggebeld en vrijblijvend geïnformeerd over de mogelijkheden.